Nieuw ingericht

Alhoewel ik de lay-out van mijn website waarschijnlijk nog wel zal veranderen, is de nieuwe structuur opnieuw ingevuld met zowel veel aangepaste als nieuwe informatie.
Misschien dat onderstaand plaatje kan helpen om wat makkelijker de weg te kunnen vinden?

Waar staat (of komt) wat ?

Klik op de afbeelding om deze vergroot te zien ! (werkt ook zo bij alle andere afbeeldingen). Ctrl+Klik opent afbeelding in nieuw scherm.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nieuw ingericht

 1. Dr Jurriaan de Groot says:

  Beste Kees,
  Deze website heeft mijn interesse getrokken vanwege mijn eigen familie geschiedenis, welke ik bezig ben te onderzoeken. Mijn Bet-overgrootvader was Jurjen Jan de Groot (geb. 12/1/1824 te Harlingen, overl. 27/3/1887 Den Helder). Hij was een van de uit Friesland/Texel afkomstige zeevarenden, die naar Dordrecht werden aangetrokken, en voeren voor de rederij Blusse.Volgens de website van Mevr. Blokland was hij 1e stuurman op de Kosmopoliet I 2/8/1858 onder Kapt. Bouten, naar Batavia, en was later zelf kapitein op de Kosmopoliet van 1866-1870. Van 1862-1865 was hij kapitein op de bark “J.C. Schotel”, gebouwd op de werf van Cornelis Gips.
  In ons familie bezit is een acquarel van de J.C. Schotel, en ik heb een afbeelding ervan gestuurd naar Piet’s scheeps index, welke hem op de electroische galerij van schepen heeft gezet. Het zou heel erg interessant zijn om te weten of de logboeken van de J.C. Schotel bewaard zijn gebleven van de periode, dat mijn voorouder er kapitein op was.

  Als je erin geinteresseerd ben, kan ik een foto van het schilderij aan je mailen, misschien beter via een e mail adres, buiten deze site om?

  Met vriendelijke groet,

  Jurriaan

  • Kees says:

   Dag Jurriaan,
   Ik zal eea moeten opzoeken in mijn oude doos. Ik kom op je vraag terug naar je eigen emailadres.
   Met maritieme groet,
   Kees Bouten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *