Een beginnetje

Omdat het me te lang duurt voordat ik de transcripsties van de ‘Notulen van de Raad en Directie van de Dortenaar’ en van het ‘Grootboek van de Dortenaar’ gereed heb plus nog wat delen van ‘Logboeken van de Dortenaar’, heb ik ondertussen toch maar eens tenminste iets op mijn website gezet.
In al de vijf tabs onder I. Kustvaart begin 19e-eeuw (onder De Dordtsche Grote Vaart in de 19e-eeuw) staat nu een beginnetje, waarbij in de laatste over de beginjaren van de Dordtsche Grote Vaart. Geeft enig idee van waar ik naast de transcripties zoal aan bezig ben (geweest).

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Een beginnetje

 1. Riek van Blokland-Visser says:

  Aan Kees Bouten

  Schep moed Kees ,geduld is een schone zaak .Mijn onderzoek naar de ,,Maritieme geschiedenis van Dordrecht in de 19e eeuw ,, duurde 9 jaar, gevolgd door de welkome aanvulling van de vracht gegevens van de grote vaart in de 19e eeuw van schepen uit Dordrecht door Erica van Doormalen.
  Met bijna geen letter op papier over de martieme geschiedenis van Dordrecht ben ik begonnen ,jij kon in ieder geval gebruik maken van mijn gegevens en dat geeft een grote voorsprong.
  Bepaal je op onderdelen uit de logboeken die de e.v.t lezer wilt weten zoals spannende onderdelen uit het logboek (archief 124/nr 32 /rederij Blusse van Oud Alblas S.A.Dordrecht) van de 2e reis van het fregat,,De Dordtenaar,, 451 last 1832/1833 waar bij onderweg de kapitein Frans van Ginkel komt te overlijden in Samarang en opgevolgd woordt de 1e stuurman Pieter Kraay die als kapitein kom te te overlijden op de terugreis door een val van een paard op St Helena en daarna wordt opgevolgd door de jonge 1e stuurman Samuel van de Koppel (25 jaar) die als kapitein de reis voort zet met te weinig bemanning naar Philadephia /Verenigde Staten en daarna allerlei spannende avonturen meemaakt en daarna het schip veilig terug brengt naar Dordrecht , waarna de gehele bemanning voor bewezen diensten werd ontslagen door de reder.
  Houdt koers , luidt de scheepsbel en gedenk alle mannen die omgekomen zijn op zee en nog varen op zee
  Riek van Blokland-Visser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *