Deel IV Jacob Bouten 1869-1894

Eindelijk heb ik Deel IV gepubliceerd met wat aanvulling over de KOSMOPOLIET-III, de NICOLETTE en de MARTINUS HENRIETTE.
Ik had de monsterrollen er nog in willen zetten, maar ik ben te druk bezig met een opzet voor de ‘Dordtsche Grote Vaart in de 19e-eeuw’. Geweldig interessant! Jacob Bouten vormt een prachtige rode draad in dit verhaal.
P.S. Ondertussen wordt er aan invulling van leemtes in de transcriptie van het logboek van de KII-2 gewerkt en er wordt zelfs een verslag van de uitreis gemaakt. Fantastisch!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Deel IV Jacob Bouten 1869-1894

 1. isolde Tienken olsen says:

  Goedenaond Kees Bouten,

  wij zijn al jaren bezig om de herkomst van onze overgrootvader te zoeken.
  Zijn Naam is August Olsen- hij is nergens te vinden, wij weten wel dat hij op de kosmopoliet III heeft gevaren en uit weden komt, Maar daar veel kerkboeken zijn verbrand is een verdere speurtocht in die richting niet Meer mogelijk. Heeft u misschien een lijst der bemanning van de kosmopoliet III of nog een raad waar wij
  opvarenden kunnen vinden. Hoop dat wij Verder kunnen komen en bij voorbaat bedankt.
  met vriendelijke groeten
  Isolde Tienken Olsen

 2. Kees says:

  Beste Isolde,
  Ik heb de ‘monsterrollen’ van de KOSMOPOLIET III niet uitgewerkt maar ik heb er wel kopieën van. Voor zover ik weet heeft de KOSMOPOLIET III vier reizen gemaakt vanuit Dordrecht en daarvan zijn (deels onvolledige) monsterrollen gekend. Mocht je dat wensen dan stuur ik je deze kopieën separaat toe.

  Met vriendelijke groet,
  Kees Bouten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *